elviraterese.blogg.se

BVC

Publicerad 2016-05-25 13:26:48 i Livet,Nu har vi varit på BVC för första gången med Alicia. Hon väger nu 3760g och är 53cm lång och allt såg jätte bra ut, vår lilla a-bebis! <3 
Efter besöket på bvc så bjöd Olof på lunch och nu är vi hemma en sväng innan jag tänkte ta en långpromenad, hämta ut några paket och handla lite innan vi får besök av Alicias gammelmormor och gammelmorfar!


Hon är här!

Publicerad 2016-05-23 10:51:27 i Graviditeten,

Hej fina ni! ♥
 
Nu är jag tillbaka, mitt lilla avbrott beror på något helt fantastiskt underbart... jag har blivit mamma! Äntligen, vår tös är här! Jag är så lycklig! Så jag tog lite ledigt från blogg och allt annat efter att vi kom hem från BB för att landa lite i allting.
 
Vid 23-tiden förra söndagen, 15e maj så bestämde vi oss för att ringa till BB då jag misstänkte att mitt vatten hade gått, det var inte som på film när det säger splash och tre liter vatten har brustit, det här var lite grann men ändå tillräckligt mycket för att jag skulle bli misstänksam, samma sak hade hänt på fredagen innan, men eftersom att jag inte hade några värkar alls så valde jag att avvakta, efter att ha pratat med en barnmorska så tyckte hon att vi skulle åka in till och kontrollera det i alla fall. Jobbigt tyckte vi eftersom att vi var säkra på att det inte var någonting och att vi skulle bli hemskickade igen, men jag bestämde mig ändå för att lite hastigt packa en väska, man vet ju aldrig tänkte jag... och tur var det!
 
Strax innan midnatt var vi inne, jag blev undersökt och det fastställdes att det var vattnet som hade gått, det var även något missfärgat så dom misstänkte att bebis kanske hade bajsat i fostervattnet så det bestämdes att jag skulle läggas in för att bli igångsatt så snart som möjligt. Vi flyttades till vårt rum där vi fick sova, inte för att det blev mycket sömn för mig, jag låg mest och vände mig och var nervös inför vad som komma skall. Dagen efter, den 16 maj runt 11-tiden på förmiddagen så fick jag den första dosen värkstimulerande medicin som skulle sätta igång det hela. Hela dagen gick och jag tror att jag fick sju doser av den medicinen innan värkarna kom igång ordentligt vid 23-tiden. 
 
Hela natten och kommande morgon krigades det med värkar och olika sorters smärtlindring (prisa gudarna för lustgas och epidural!) för att hon sedan, den 17 maj 2016, 12:45 skulle födas, 3700g och 51cm lång. Vår lilla Alicia!
 
Jag vill även rikta ett stort tack och en stor eloge till alla fantastiska barnmorskor och sköterskor på BB Stockholm Family på Danderyds Sjukhus, vilket otroligt jobb ni gör, ni är guld värda!
 
Alicia ♥

Babyshower!

Publicerad 2016-05-13 18:15:19 i Graviditeten,

För ungefär en månad sedan så blev jag överaskad av vänner och familj med en babyshower! Min mamma hade anordnat en hur fin babyshower som helst där hon hade bjudit in mina underbara vänner, fixat med typiska "babyshowerlekar" och pyntat hur fint som helst. Den var perfekt för mig! Tack lilla mammsen för att du ordnade det så bra, tack till mina vänner för att ni kom och förgyllde dagen och tack för alla fina presenter som vi fick!
 
Här kommer en bildbomb!
 
 
Fina vänner! 
 
Andra sidan bordet! :D 
Ingel & Salma 
Min söta kusin, Caroline! 
Faster & moster 
Småkusinerna! 
Jag & Ami 
<3 
Jag & min älskling  
Alla fick med hjälp av snöre gissa omkretsen på min mage, den som var närmst vann! (Tips på lek!)
Min Olof <3 
 
 
Jag & mamma <3 
 
En blöjtårta som mamma hade stått och gjort för hand (!!) hur fin som helst :D 
 
 
 
Glad tjej! 

Om

Min profilbild

Elvira, 21-årig superwoman uppväxt och lever mitt liv i Stockholm efter en tid i Portugal. Som blivande mamma skriver jag om vardag, tankar, åsikter och min kärlek till olika ting.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela